Clicky


UPS biedt Nepal noodhulp en logistieke hulp

UPS biedt Nepal noodhulp en logistieke hulp
30-04-2015 16:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ATLANTA - UPS maakt bekend dat zijn filantropische onderdeel, de UPS Foundation, een bedrag van 500.000 dollar vrijmaakt voor noodhulp aan het door een aardbeving getroffen gebied in Nepal. Het geld zal worden gedoneerd in de vorm van cash en in natura. Daarnaast biedt UPS ook logistieke ondersteuning in het gebied.

Via haar humanitaire programma heeft de UPS Foundation al een aanzienlijk deel van deze fondsen aan de onmiddellijke activering van noodfondsen bijgedragen, waardoor de aankoop en distributie van kritische hulpgoederen in de regio mogelijk zijn. Deze fondsen zijn voor dringende voedselhulp, alsmede gegaan naar de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) om te zorgen voor het leveren van benodigdheden voor onderdak en zonne-lantaarns en aan het World Food Programme voor onmiddelijke voedselhulp zoals hoge energie-koekjes, en om te zorgen voor de aankoop van bijvoorbeeld dekzeilen, dekens, jerrycans en toiletartikelen.

UPS coördineert ook een chartervlucht naar Nepal ter ondersteuning van het Dubai International Humanitarian City (IHC). Daarnaast werkt de UPS Foundation nauw samen met de Logistics Cluster van de Verenigde Naties en het VN-bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (UNOCHA) om de behoefte aan extra logistieke ondersteuning te onderzoeken, wanneer de verdere onmiddellijke en lange-termijn-herstel behoeften bepaald zijn.

"De verwoesting in Nepal is hartverscheurend en onze condoleances gaan uit naar alle mensen getroffen door deze verschrikkelijke tragedie", zei Eduardo Martinez, voorzitter van The UPS Foundation. "Naarmate de herstelinspanningen verder gaan, zullen we nauw samenwerken met onze partner-organisaties en het Verenigde Naties Logistics Cluster om te kijken of er aanvullende manieren zijn waarop UPS kan helpen door logistieke ondersteuning."