Clicky


Bestelbuschauffeur onder invloed belandt in sloot en mishandelt ambulancepersoneel

Bestelbuschauffeur onder invloed belandt in sloot en mishandelt ambulancepersoneel
30-04-2015 14:24 | Binnenland | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ENSCHEDE - Een 45-jarige bestelbusbestuurder uit de gemeente Hof van Twente belandde gisteravond rond half tien in de sloot. Toen ambulancepersoneel hem wilde helpen sloeg en schopte hij hen. De man leek onder invloed van alcohol en/of drugs.

De man reed met zijn bestelbus met aanhanger vanuit Haaksbergen in de richting van Enschede over de Zonnebeekweg. Een 43-jarige bestuurster uit Haaksbergen reed in een personenauto over de Zonnebeekweg in tegengestelde richting. De bestelbus slingerde over de weg, raakte van de weg en belandde op de kop in de sloot.

De tegemoetkomende auto werd geraakt door de aanhanger van de bestelbus en raakte beschadigd. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd. De bestuurder van de bus kon op eigen kracht de bus verlaten.

Ambulancepersoneel wilde de bestuurder van de bestelbus onderzoeken, maar de man reageerde in eerste instantie erg agressief richting de hulpverleners en schopte en sloeg hen. De bestuurder leek onder invloed van alcohol en/of drugs te zijn. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man afgenomen.

De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook heeft de politie een aangifte van mishandeling van het ambulancepersoneel opgenomen.