Transport Online - Drie Volvo FM 330 Globetrotter trekkers voor Beekman Transport

Drie Volvo FM 330 Globetrotter trekkers voor Beekman Transport

Drie Volvo FM 330 Globetrotter trekkers voor Beekman Transport
30-04-2015 12:19 | Volvo | auteur Tine van Knijff- van Hijum

APELDOORN - Beekman Transport heeft voor haar Benelux distributie onlangs drie Volvo FM 330 Globetrotters in gebruik genomen. Doorslaggevende argumenten voor de Volvo FM zijn de veelzijdigheid, de lage instap en de brandstofeconomie. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks Apeldoorn.

Beekman Transport heeft dagelijks circa 82 eenheden op de weg. Het bedrijf is gespecialiseerd in distributie binnen de Benelux en het Duitse Ruhrgebied. Daarnaast legt Beekman zich toe op het vervoer van interne transportmiddelen en warehousing, waarvoor het bedrijf 25.000 m2 (80.000 palletplaatsen) op- en overslag heeft.

Martin Beekman: “Eigenlijk is onze kernactiviteit logistiek in de meest ruime zin van het woord. Wij willen onze klanten ontzorgen voor de totale logistiek, zelfs als het om wereldwijde zendingen gaat. Het is de combinatie van transport en warehousing die zorgt voor een win-win situatie voor onze klanten.”Het bedrijf, dat sinds 1937 bestaat, is een gevestigde naam in het transport. “Die naam hebben we weten te realiseren door mee te denken met onze klanten. Voor sommige klanten beheren we grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Waar we halffabricaten lossen bij een klant, laden we op dezelfde locatie de eindproducten. Door mee te denken en te zorgen voor een gesloten keten kunnen we flexibel werken, maar voorkomen we ook in hoge mate lege kilometers. Dat is ook de reden dat het merendeel van onze klanten binnen een straal van dertig kilometer rondom Apeldoorn te vinden is.”

Volvo FM: lage instap en zuinig

Het wagenpark van Beekman Transport is toegesneden op het werk: van bakwagen tot trekker-opleggercombinaties. Onlangs nam Beekman Transport drie Volvo FM 330 Globetrotter trekkers in gebruik, een noviteit binnen het wagenpark.

“De Volvo FM is een multifunctionele truck. Ze worden nu gebruikt als trekker in combinatie met een Citytrailer, maar kunnen ook ingezet worden in andere combinaties. Positieve geluiden uit de markt en de ontzorging van Harbers Trucks hebben geleid tot de investering. Het ging ons vooral om de werkplek van de chauffeur, de lage instap en de brandstofeconomie van de Volvo FM. Nu ze rijden, wordt dat ook bewezen. De chauffeurs zijn zeer positief en wat de zuinigheid betreft, scoren ze in de hoogste categorie”, besluit Martin Beekman.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions