Clicky


Drie nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers voor PV Transport

Drie nieuwe DAF XF Euro 6 trekkers voor PV Transport
30-04-2015 11:42 | DAF | auteur Tine van Knijff- van Hijum

BUDEL - Zwitserland, België en Nederland, het zijn dé landen waarvoor PV Transport in Budel dagelijks de transporten in de food- en nonfood verzorgt. Piet Verhoeven, directeur/eigenaar van PV Transport, heeft hiervoor drie nieuwe DAF XF Super Space Cab trekkers in gebruik genomen.

De drie DAF XF 460 FT Super Space Cab trekkers zijn uitgerust met de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor en een AS Tronic versnellingsbak voor maximale efficiency en hoge prestaties. De krachtige  MX-motorrem levert ruim driekwart van zijn vermogen bij slechts 1.500 t/min. waardoor er belangrijk minder slijtage en lagere onderhoudskosten zijn.

Voor de chauffeur is er de Luxury Airstoel, een enorme leef- en werkruimte van 12,6 m3, een stahoogte van 2,25 meter en 675 liter opbergruimte. Daarnaast is er Vehicle Stability Control (VSC) tegen scharen en kantelen en de DAF Driver Performance Assistant (DPA) die de chauffeur ondersteunt met actuele ritgegevens. De drie DAF trekkers zijn uitgerust met twee brandstoftanks van 845 en 430 liter.

De vloot van PV Transport omvat achttien eenheden waarvan vijftien van het merk DAF.

PV Transport

Piet Verhoeven, gestart in 1987, heeft het transportbedrijf samen met 22 gemotiveerde medewerkers uitgebouwd tot een onderneming waar met gebruikmaking van de meest geavanceerde logistieke processen de goederen, meestal Just-In-Time, bij de afnemers worden bezorgd. PV Transport heeft de belangrijke IFS-certificering (Internationale Food Standard).

In 2009 is in Budel het nieuwe op- en overslag magazijn van ruim 3500 m2 in gebruik genomen en ingericht conform de IFS-richtlijnen. PV Transport biedt haar klanten hoogwaardig transport aan met: volle ladingen en deelladingen naar Belgie, Duitsland en Zwitserland, en groupage vervoer naar België en Zwitserland. Acht wagens rijden dagelijks voor het internationale transport naar Zwitserland en tien wagens specifiek voor het distributie transport in voornamelijk Nederland.

Ook verzorgt PV Transport het opstellen van de juiste douanepapieren en documenten voor in- en uitvoer van producten van en naar Zwitserland, waarbij ook de aanvullende transportverzekeringen kunnen worden afgesloten.

Samenwerking met De Burgh Eindhoven

“Het is een geweldige samenwerking tussen ons en de dealer. De service spreekt ons enorm aan en mocht er toch eens pech onderweg voorkomen dan kunnen wij gebruikmaken van de werkelijk ideale service van de Internationale Truck Service ITS. Geweldig hoe snel zij ter plaatse zijn”, zegt Piet Verhoeven.