Transport Online - Lufthansa stelt bouw nieuw cargocentrum in Frankfurt uit

Lufthansa stelt bouw nieuw cargocentrum in Frankfurt uit

Lufthansa stelt bouw nieuw cargocentrum in Frankfurt uit
30-04-2015 11:23 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

FRANKFURT - Lufthansa stelt de geplande investering door Lufthansa Cargo in het nieuwe cargocentrum (LCCneo) aan de Frankfurter luchthaven uit voor tenminste twee jaar. De raad van commissarissen van Deutsche Lufthansa AG werd gisteren op de hoogte gebracht van deze beslissing van de raad van bestuur van de Lufthansa Group.

"Luchtvracht is een kernactiviteit voor ons en Lufthansa Cargo is een belangrijke en succesvolle factor", zegt Harry Hohmeister, lid van de raad van bestuur van de Deutsche Lufthansa AG en voorzitter van de raad van commissarissen van Lufthansa Cargo AG. "Toch hebben we besloten om deze investeringen uit te stellen voor tenminste twee jaar. Na de nodige versterkende maatregelen in de bestaande infrastructuur, kan Lufthansa Cargo succesvol blijven doorwerken de komende paar jaren, terwijl we het gezonde financiële profiel van de Lufthansa Group kunnen verbeteren door het uitstellen van de LCCneo."

De noodzaak van een moderne vracht-infrastructuur in Frankfurt werd uitdrukkelijk bevestigd door de Lufthansa Group raad van bestuur en de raad van commissarissen. De nieuwbouw van een ladingcentrum voor Lufthansa Cargo wordt nog steeds als een verstandige en rendabele investering beschouwd; de implementatie is echter over twee jaar op zijn vroegst.

"De LCCneo is een belangrijke bouwsteen van onze 'Lufthansa Cargo 2020' strategie voor de toekomst", zegt Peter Gerber, voorzitter van de Lufthansa Cargo AG raad van bestuur. "Het programma zal nog steeds op volle toeren worden uitgevoerd." Vijf moderne Boeing 777 vrachtvliegtuigen vliegen al voor Lufthansa Cargo, de modernisering van de IT-landschap zal dit jaar worden afgerond en er is een nauwe samenwerking met het Japanse ANA Cargo op routes tussen Japan en Europa. Bovendien gaat Lufthansa Cargo verder met de digitalisering van alle processen en is het nog steeds bezig met het stimuleren van de luchtvrachtlocatie van Frankfurt, samen met andere vertegenwoordigers van de logistieke sector."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions