Transport Online - Bemanning Maersk Tigris nog steeds in Iraanse hechtenis

Bemanning Maersk Tigris nog steeds in Iraanse hechtenis

Bemanning Maersk Tigris nog steeds in Iraanse hechtenis
30-04-2015 11:10 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

SINGAPORE - De Maersk Tigris en zijn 24-koppige bemanning staan sinds dinsdag onder Iraanse hechtenis bij Shahid Bahonar Port in de Straat van Hormuz, terwijl er verwarring heerst over de reden voor de arrestatie van het vaartuig.

Gisteravond zei Maersk, dat het 5.600 teu schip chartert van Oaktree, dat het niet in staat was om de reden achter de aanval te bevestigen, hoewel het wel zegt dat autoriteiten het bedrijf op de hoogte hebben gebracht dat de inbeslagneming is gerelateerd aan een zogenaamd onopgeloste ladingclaim. Maersk zei dat het geen mededeling met betrekking tot de vordering of de inbeslagname van het vaartuig had ontvangen.

Iraanse media meldt vanochtend dat woordvoerster Marzieh Afkham van Buitenlandse Zaken had geadviseerd aan de Iraanse marine het vaartuig in beslag te nemen op basis van een rechterlijke beslissing "in overeenstemming met internationale regelgeving en protocollen". Afkham hoopte dat het schip snel kon worden vrijgegeven nadat "de achterstallige schuld was voldaan."

Een woordvoerder van de Iraanse havens en de Maritieme Organisatie bevestigde dat de inbeslagneming was gebaseerd op een uitspraak van het Hof uitgegeven op 16 maart 2015, waarin een eiser, volgens de Iraanse media de Pars-Talaeeyeh Oil Products Company, Maersk Line aanklaagt wegens onbetaalde schulden.

Rickmers Shipmanagement woordvoerder Cors Radling zei vanochtend dat de situatie ongewijzigd is ten opzichte van gisteravond, en dat het bedrijf er alles aan doet om de vrijlating van het schip veilig te stellen.

Het schip is gemarkeerd met de vlag van de Marshall Eilanden.

Terwijl Maersk zegt dat het schip in internationale wateren was op het moment dat het werd geconfronteerd met de Iraanse marine, zeggen de Iraniërs dat het schip in Iraanse wateren was.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions