Clicky

 
Transport Online - Eerste Actros trucks in de vloot van Farm Trans Group

Eerste Actros trucks in de vloot van Farm Trans Group

Eerste Actros trucks in de vloot van Farm Trans Group
30-04-2015 09:12 | Mercedes-Benz | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ZEVENBERGEN - Mercedes-Benz dealer Van Oeveren | Sturm Auto overhandigde recentelijk de eerste twee Mercedes-Benz Actros trucks aan Farm Trans Group uit Zevenbergen. Farm Trans Group koos voor de Mercedes-Benz Actros vanwege de gunstige en transparante kilometerkostprijs in combinatie met de inzichtelijke sturing hierop via FleetBoard. Ook  de veiligheid, de duurzaamheid, en het rijcomfort van de Actros waren belangrijke argumenten.

De eerste Actros 1845 LS trucks worden ingezet voor de divisie Organische Grondstoffen en rijden hiermee door heel Europa. Gezien de hoge jaarkilometrages en zware inzet zijn de nieuwe trucks uitgevoerd met onder andere de StreamSpace-cabine met vlakke vloer, motorrem met extra capaciteit, 9-tons vooras en Predictive Powertrain Control (PPC).

Dit systeem koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck, aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn. Zodoende wordt gemiddeld nog eens tot wel vijf procent extra brandstof bespaard.

De Actros trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie & Onderhoudscontract in combinatie met een leasecontract via Mercedes-Benz CharterWay. Het onderhoudsprogramma is variabel; de onderhoudsintervallen worden aangepast aan de zwaarte van inzet. De Mercedes-Benz dealer kan dankzij Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard, module Uptime, precies zien wanneer onderhoud nodig is en dit proactief inplannen, zodat het onderhoud geen kostbare stilstand tot gevolg heeft.

Daarnaast sturen Farm Trans Group en Mercedes-Benz met behulp van de inzetanalyse uit FleetBoard continu aan op een optimale inzet en rijstijl van de chauffeurs. Zo blijft het voertuig maximaal inzetbaar en wordt bespaard op brandstofverbruik en op onderhoudskosten door slijtage.

Farm Trans Group uit Zevenbergen (Havenschap Moerdijk) is een toonaangevende Internationale Logistiek dienstverlener met meerdere vestigingen binnen Europa en een wagenpark van ruim tweehonderd trekkende eenheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van organische grondstoffen, geconditioneerd transport en is tevens actief in de short- en deep-sea reefer logistiek.

Foto's

 • Bentvelzen Transport
  Bentvelzen Transport
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden