Clicky

 
Transport Online - Dockwise Vanguard laadt vaartuig van 245 meter in Calandkanaal

Dockwise Vanguard laadt vaartuig van 245 meter in Calandkanaal

Dockwise Vanguard laadt vaartuig van 245 meter in Calandkanaal
29-04-2015 16:29 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Op donderdag 7 mei laadt de Dockwise Vanguard –  het grootste zware ladingschip ter wereld en eigendom van Boskalis - de Armada Intrepid, een vaartuig van 245 meter. De operatie gebeurt in het Calandkanaal, langs de Rozenburgse Landtong. Naar verwachting vertrekt de Dockwise Vanguard met aan boord de Armada Intrepid enkele dagen later naar de Noordzee.

Het is voor de eerste keer dat de Dockwise Vanguard – in de vaart genomen in 2013 – een scheepsvormige FPSO (Floating Production, Storage and Offloading) vervoert. In de haven van Rotterdam heeft nog nooit een transport van een dergelijk omvang plaatsgevonden.

Naar verwachting arriveert de Dockwise Vanguard moin het Calandkanaal. Het schip komt te liggen aan de ‘offshore facility’ (havennummer 5330). Deze ligplaats heeft een waterdiepte van bijna 24 meter en is speciaal ingericht voor offshorevaartuigen.

In de Botlek bij Keppel Verolme (havennummer 4550) ligt dan de Armada Intrepid, eigendom van Bumi Armada Offshore. Dit is een scheepsvormige FPSO (floating, production, storage and offloading) van 245 meter. Het vaartuig wordt in dok 7, het mammoetdok van de werf, gereed gemaakt voor het transport. Dat gebeurt onder andere door de onderkant van de Armada Intrepid te egaliseren. Verder zal Keppel Verolme een viertal connectiepunten installeren om de FPSO zeevast te kunnen maken op de Dockwise Vanguard.

Op woensdag 6 mei zullen vier sleepboten van Boskalis-dochter SMIT de Armada Intrepid naar het Calandkanaal varen. Daar wordt het schip op donderdag 7 mei bij hoog water op de Dockwise Vanguard geladen. Naar verwachting vertrekt de Dockwise Vanguard dan omstreeks maandag 11 mei naar de Noordzee.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions