Clicky


A1 richting Amersfoort drie weekenden dicht

A1 richting Amersfoort drie weekenden dicht
29-04-2015 15:11 | Wegwerkzaamheden | auteur Tine van Knijff- van Hijum

AMSTERDAM - De A1 Amsterdam - Amersfoort is de komende tijd drie weekenden afgesloten vanwege werkzaamheden, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Er wordt gewerkt in de weekenden van 1 mei, 8 mei en 12 juni. De weg is dan dicht tussen knooppunt Muiderberg en Naarden. Er wordt veel hinder verwacht.

Verkeer richting Amersfoort moet die weekenden omrijden via Flevoland (A6/A27). Weggebruikers moeten hierdoor rekening houden met ongeveer twintig minuten extra reistijd. Doorgaand verkeer richting Apeldoorn kan beter omrijden via Utrecht (A2, A12, A30). Voor lokaal verkeer staat een omleiding aangegeven.

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de voegovergangen van het viaduct over de Naardertrekvaart. Deze werkzaamheden maken op hun beurt weer deel uit van het wegverbredingsproject tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA).

Ook verkeer op de A1 richting Amsterdam moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met vertraging. Overdag zijn er slechts twee (versmalde) rijstroken beschikbaar; 's nachts is dat er slechts één.

De werkzaamheden op de rijbaan richting Amsterdam duren in totaal zes weekenden. Al met al is daar het werk op z'n vroegst pas in juli klaar.