Clicky

 
Transport Online - Miljoenenproject voor de binnenvaart start op 1 mei

Miljoenenproject voor de binnenvaart start op 1 mei

Miljoenenproject voor de binnenvaart start op 1 mei
29-04-2015 15:03 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ROTTERDAM - Met de ondertekening van het contract door INEA (Innovation and Networks Executive Agency) gaat op 1 mei het Europese project PROMINENT formeel van start, meldt de STC-Group uit Rotterdam, die de projectcoördinatie in handen heeft. Met dit grootschalige Europese project is een subsidiebedrag van in totaal € 6,3 miljoen gemoeid.

PROMINENT is een meerjarig onderzoeks- en implementatieprogramma voor de binnenvaart. Het programma richt zich op het onderzoeken, testen en introduceren van betaalbare, veilige en groene alternatieve energieconcepten en -technologieën voor de Europese binnenvaartsector. Met dit grootschalige Europese project is een subsidiebedrag van in totaal € 6,3 miljoen gemoeid. Het project ontvangt subsidie uit Horizon 2020, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Commissie. 

De Europese binnenvaartvloot bestaat uit circa achttienduizend schepen en veertigduizend werknemers en speelt een belangrijke rol bij het achterlandvervoer. De verwachte bijdrage van de sector aan vergroening van de transportketen en het verminderen van file is groot. Daarom zetten de Europese Commissie en haar projectpartner al een aantal jaren sterk in op het bevorderen van (technologische) innovaties in de binnenvaart. Dit gebeurde eerder met projecten als PLATINA I en II.

Project PROMINENT loopt tot en met 30 april 2018 en bestaat uit in totaal veertien deelprojecten die uitgevoerd worden door projectpartners uit vijf Europese lidstaten. PROMINENT richt zich met name op het realiseren van kostenefficiënte standaardoplossingen die bruikbaar zijn voor minimaal zeventig procent van de Europese binnenvaartvloot. Daarmee worden relatief kostbare innovaties ook beschikbaar voor ondernemers die moeite hebben met het verkrijgen van financiering via de bank. 
 

Foto's

 • J.Roeland
  ESTERO
 • J.Roeland
  MANNA
 • J.Roeland
  TYDA KYRA
 • Binnenvaartschip LIA
  Binnenvaartschip LIA

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden