Clicky


Vijftien SCHMITZ Huckepack-opleggers voor De Waard

Vijftien SCHMITZ Huckepack-opleggers voor De Waard
29-04-2015 14:47 | Overig | auteur Tine van Knijff- van Hijum

NOORD-SCHARWOUDE - De Waard Transport & Logistics uit het Noord-Hollandse Noord-Scharwoude heeft vijftien SCHMITZ-opleggers in bedrijf genomen. De specificatie en aanschaf werd begeleid door Wim den Uijl van T’rent uit Venlo.

Voor directeur Cees de Waard is duurzaamheid niet meer weg te denken. “Wij zijn een familiebedrijf en duurzaamheid en de menselijke factor zijn voor ons kernwaarden. Onze investeringen moeten de toets der duurzaamheid doorstaan en ook de menselijke factor is voor ons onderdeel van die duurzaamheid. Dat geldt voor de omgang met zowel onze klanten, onze chauffeurs als onze leveranciers.”



"De SCHMITZ-opleggers voldoen op meerdere punten aan ons duurzaam denken. Enerzijds vanwege de uitgebreide veiligheidsvoorzieningen in het remsysteem, de rolstabiliteit, de ladingzekering, het galvaniseerde chassis en het lage eigengewicht, anderzijds doordat de SCHMITZ-opleggers geschikt zijn voor intermodale inzet en ook beschikken over optimale afmetingen van de laadruimte."

Een andere reden om voor SCHMITZ te kiezen ligt in het feit dat De Waard het onderhoud in eigen werkplaats doet en de aftersales van SCHMITZ in een groot deel van Europa zeer goed georganiseerd is met een groot aantal servicepunten.



De Waard is gespecialiseerd in het vervoer op Zuid-Europese bestemmingen, met de nadruk op Italië. In dat land is ook een eigen vestiging actief. Zo’n vijftig procent van alle vracht gaat met de Rola-autotrein of op Huckepack-wagons naar Italië.

Het bedrijf heeft een eigen wagenpark van vijftig trekkende eenheden en maakt daarnaast gebruik van de diensten van evenveel charters.