Clicky

 CNV: Eerste Kamer moet opschieten met Wet Aanpak Schijnconstructies

CNV: Eerste Kamer moet opschieten met Wet Aanpak Schijnconstructies

DEN HAAG - Het CNV roept de Eerste Kamer op vaart te maken met de behandeling van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS). "Hoe eerder deze wet er is, hoe sneller we schijnconstructies kunnen uitbannen", stelt CNV Voorzitter Maurice Limmen. "Het gaat om malafide praktijken en uitbuiting van werknemers. Dit moet de hoogste prioriteit van politiek Den Haag hebben. Het wetsvoorstel duldt daarom geen vertraging."

De WAS is nodig om oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden effectiever aan te pakken. Dit doet de wet ondermeer door de invoering van ketenaansprakelijkheid voor onderbetaling en door het verbod op inhoudingen op het minimumloon voor 'dienstverlening' als huisvesting en zorgverzekeringen.

Het CNV heeft onlangs nog aandacht gevraagd voor deze inhoudingen. Dit gebeurde tijdens een gezamenlijk werkbezoek met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan een champignonkwekerij. Dit bedrijf ondervindt grote hinder van concurrenten die wel gebruikmaken van schijnconstructies met oneigenlijke inhoudingen op het loon.

De commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Eerste Kamer sprak gisteren met minister Asscher over de invoering van de WAS. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions