Clicky


Tientje betalen voor overkapping ring Antwerpen

Tientje betalen voor overkapping ring Antwerpen
29-04-2015 10:10 | België | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ANTWERPEN - Een zware vrachtwagen betaalt straks tien euro om op de Ring van Antwerpen te mogen rijden, een lichte vrachtwagen betaalt vier euro en een auto twee euro. Dat is het plan om de overkapping van de Ring mogelijk te betalen. Weggebruikers laten betalen om 'Ringland' te realiseren.

Een consultancybureau uit Brussel, Idea Consult, heeft bedacht dat het ambitieuze project zichzelf zo gaat terugverdienen. Het overkappen van ruim vijftien kilometer Ring gaat ruim drie miljard euro kosten. Maar dat is niet alles. De komende drie decennia komen er nog allerlei kosten, waaronder onderhoud bij. Ringland levert al met al een kostenplaatje op van 5,6 miljard euro.

Idea Consult heeft echter een plan bedacht waardoor de overkapping geen geld kost, maar oplevert: tolheffing. Tien euro, vier euro of twee euro, te betalen op werkdagen tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds. Buiten die tijden en weekends kan er nog gratis over de Ring worden gereden.

  Met een systeem van nummerplaatherkenning zouden de weggebruikers geregistreerd kunnen worden. Per jaar wordt zo 192 miljoen euro betaald. Over een periode van dertig jaar bekeken goed voor 6,6 miljard euro. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions