Clicky


TVM verzekeringen en Route42 investeren in veiligheid transport

TVM verzekeringen en Route42 investeren in veiligheid transport
28-04-2015 16:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HOOGEVEEN - TVM verzekeringen gaat samen met de innovatieve start-up Route42 werken aan technologische toepassingen om het transport in Nederland en België daadwerkelijk veiliger te maken.

Bestuursvoorzitter Arjan Bos van TVM verzekeringen: "Op weg naar nul verkeersdoden in transport over weg en water in 2020 willen we nu gaan inzetten op slimme technieken die niet alleen ongevallen voorkomen, maar ook voor de ondernemers besparingen opleveren door bijvoorbeeld beperken van brandstofgebruik. We willen daarbij als gespecialiseerde transportverzekeraar nadrukkelijk onze verantwoordelijkheid nemen en menen in het innovatieve Route42 daarbij de juiste partner te hebben gevonden. Door onze kennis en ervaring te koppelen aan dit bedrijf moeten we echt het verschil kunnen maken als het gaat om het veiliger maken van het transport."

De ambitie is om een langdurige samenwerking aan te gaan, waarbij Route42 specifiek voor TVM en haar leden innovaties gaat ontwikkelen.

Max den Dopper, medeoprichter Route42: "Wij zijn enorm trots dat TVM ons geselecteerd heeft als partner. Niet alleen biedt de samenwerking ons een kans als startup om ons verder te ontwikkelen, maar ook direct de mogelijkheid om onze technologie in te zetten voor een prachtig maatschappelijk doel als het verbeteren van de veiligheid van transport op weg en water met."

De afgelopen maanden hebben experts van TVM verzekeringen en Route42 al gewerkt aan concrete plannen om in het loop van dit jaar te starten met een grootschalige pilot om met behulp van slimme technieken daadwerkelijk bij te dragen aan de transportveiligheid. De techniek van Route42 is al getest in de Dakar Rally en kan worden toegepast om bijvoorbeeld ongevallen te voorkomen als gevolg van klapbanden, te hoge snelheid of chauffeurs die afgeleid zijn door het gebruik van mobiele telefoons. Uiteindelijk werken TVM en Route42 naar een platform waarop innovatie oplossingen van Route42 worden aangeboden die leden van TVM en TVM zelf helpen in het veiliger en efficiënter werken.