Transport Online - Tweede Kamer en Veolia onthutst over fraude NS-aanbesteding

Tweede Kamer en Veolia onthutst over fraude NS-aanbesteding

Tweede Kamer en Veolia onthutst over fraude NS-aanbesteding
28-04-2015 16:27 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

DEN HAAG - De Tweede Kamer is verbijsterd over de fraude van een NS-dochter bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg. De volledige Kamer wil heel snel een debat over de kwestie, bleek vandaag. ,,Dit geeft een onthutsend beeld'', zei Sander de Rouwe (CDA).

D66'er Stientje van Veldhoven wil dat de NS niet meer mee mag doen met aanbestedingen zolang de zaak niet opgehelderd is. ,,Dit is totaal onacceptabel.'' Volgens de SP bewijst de zaak dat de marktwerking op het spoor tot excessen leidt waar niemand blij van wordt.

Regeringspartij VVD spreekt van ,,on-Nederlandse toestanden'' en vraagt zich bij monde van Aukje de Vries af of de overheid nog wel grip heeft op de NS. Duco Hoogland van coalitiepartner PvdA spreekt van een ,,heel ernstige zaak''. Mogelijk wil de NS te graag aanbestedingen winnen en is dat een oorzaak,

Veolia is ook verbijsterd over de onregelmatigheden bij de aanbesteding in het openbaar vervoer in Limburg die vandaag bekend zijn geworden. Dit heeft een woordvoerster van het vervoerbedrijf vanmiddag gezegd. Zij wilde nog niet ingaan op mogelijke vervolgstappen, zoals de eis dat de aanbesteding wordt overgedaan. Veolia wil eerst 'kijken wat hier verder gebeurt' bij de provincie en de NS.

Veolia wil zich niet uitlaten over de identiteit van de in opspraak geraakte medewerker.  (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions