Transport Online - In- en uitchecksignaal OV-chipkaart apparatuur verandert bij Connexxion

In- en uitchecksignaal OV-chipkaart apparatuur verandert bij Connexxion

In- en uitchecksignaal OV-chipkaart apparatuur verandert bij Connexxion
28-04-2015 16:01 | Algemeen | auteur Tine van Knijff- van Hijum

HILVERSUM - Het in- en uitchecksignaal van de OV-chipkaart apparatuur in alle bussen wordt, conform de landelijke afspraken die daarover met het ministerie van Infrastructuur en Milieu gemaakt zijn, aangepast.

Doel is om in alle openbaar vervoer (bus, tram, metro, trein en veer) hetzelfde geluid te laten horen bij incheck en uitcheck met de OV-chipkaart.

Voortaan hoort de reiziger andere geluidssignalen bij het in- en uitchecken. Ook krijgt hij een andere boodschap te zien op het scherm bij het inchecken. Bij inchecken hoort de reiziger één piepje voor een geldige check-in, bij uitchecken klinken twee piepjes voor correct uitchecken. Bij drie piepjes is er een foutieve check-in of check-out.

Bij een goede check-in (één piep) ziet de reiziger voortaan op het scherm een bedrag. Dat bedrag is het reistegoed dat op de OV-chipkaart staat minus vier euro. Deze vier euro is de ‘borg’ die gereserveerd wordt voor de rit. Na de reis wordt deze vier euro verrekend met het daadwerkelijke tarief voor de reis en wordt het resterende bedrag automatisch weer bij het tegoed opgeteld.

Alleen de melding voorafgaand aan de reis verandert, er wijzigt dus niets in het tarief dat de reiziger betaalt. Klanten die reizen met een reisproduct/abonnement krijgen deze boodschap niet te zien.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions