Clicky

 
Transport Online - Negen Volvo FH-trekkers voor Braanker Logistics

Negen Volvo FH-trekkers voor Braanker Logistics

Negen Volvo FH-trekkers voor Braanker Logistics
28-04-2015 14:10 | Volvo | auteur Tine van Knijff- van Hijum

ALBLASSERDAM - Braanker Logistics heeft negen nieuwe Volvo FH-trekkers aangeschaft met verschillende configuraties, van een Volvo FH 460 4x2 tot een Volvo FH 500 6x2, bestemd voor een LZV-combinatie. De vrachtwagens werden geleverd door Volvo Group Truck Center Alblasserdam.

Braanker Logistics is een logistiek dienstverlener met een wereldwijde expertise van alle denkbare vervoersmodaliteiten en logistieke mogelijkheden. Het bedrijf is groot geworden door het niet specialiseren tot specialisatie te maken. Vier divisies: wegtransport, zeevracht, luchtvracht en op- en overslag zorgen voor een totaalpakket aan diensten die het gehele logistieke veld omvatten. Het is voor directeur Chris Braanker een bewuste keuze."Ik zag al snel dat het wegtransport het moeilijk zou krijgen in de toekomst. Het was een kwestie van specialiseren in een bepaald type transport of land om te kunnen overleven, of, en die weg heb ik gekozen, de klant een totaalpakket aan te bieden. Voor dat laatste heb je schaalgrootte nodig en een wagenpark dat in principe alle typen transport kan uitvoeren. Nu, 25 jaar later, doen we dat ook, met verschillende modaliteiten. Onze klanten willen één aanspreekpunt voor de logistieke afhandeling van hun product of dienst.”

Het wagenpark van Braanker bestaat uit 75 trekkende eenheden en 95 getrokken eenheden. Met dit wagenpark moet ieder transport kunnen worden uitgevoerd, van klein tot groot. Zo zijn er diepladers, koelopleggers, open opleggers met kraan of zonder, maar ook bestelbussen en trekkers voor BE-rijbewijs.

“Wij willen met ons wagenpark op alle mogelijke vragen voorbereid zijn. In de zomer bevoorraden wij bijvoorbeeld cruiseschepen, vandaar dat we een breed scala aan koelvoertuigen hebben. We doen veel in de maritieme wereld. De nieuwe Volvo-trekkers zijn deels uitbreiding en deels vervanging. Het betreft twee Volvo FH 460 Globetrotter 4x2 ADR trekkers, zes Volvo FH 460 Globetrotter 4x2 trekkers en één Volvo FH 500 Globetrotter 6x2 trekker met gestuurde voorloopas bestemd voor een LZV-combinatie. Met deze nieuwe trucks kunnen we opnieuw voldoen aan alle mogelijke wensen van onze klanten”, verklaart Chris Braanker.

De nieuwe Volvo-trucks zijn uitgerust met alle mogelijk denkbare veiligheidsopties, zoals Lane Keeping Support, Lane Change Support en Forward Collision Warning met noodremfunctie. “Veiligheid is belangrijk voor onze chauffeurs, de medeweggebruikers en de lading die we vervoeren. Volvo biedt een enorm uitgebreid pakket aan op dit gebied en behoort tot de koplopers in de sector. Daarnaast hebben we alle trucks voorzien van een Volvo Gold Contract met connectiviteit, omdat in mijn optiek de truck een essentieel bedrijfsmiddel is. De dealer kan door de connectiviteit de conditie van het voertuig online monitoren. Het is een volgende stap in beschikbaarheid, waarmee Volvo Trucks enorm voorop loopt.”

“Voor ons is de Volvo FH de perfecte mix van innovatieve veiligheid, een gunstig brandstofverbruik, beschikbaarheid en comfortabel rijgedrag. Naast het product hebben we in Volvo Group Truck Center Alblasserdam een proactieve dealer, die ons helpt het beste uit het wagenpark te halen. Uiteindelijk bepalen al die facetten de TCO (Total Cost of Ownership) van het voertuig. Zo hebben we bij aflevering van de trucks een goede voertuiginstructie gekregen, aansluitend daarop maken we gebruik van Fuel Advice. We krijgen rapportages over het brandstofverbruik van de truck en het rijgedrag van de chauffeur. Door deze te delen met de chauffeurs zien we het verbruik dalen. Ook de slijtage aan mechanische delen wordt aantoonbaar lager. De chauffeur is relaxter aan het werk, bewuster en dat komt ten goede aan het rendement”, besluit Chris Braanker.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden