Clicky

 
Transport Online - Bonden en TLN praten over modernisering cao beroepsgoederenvervoer

Bonden en TLN praten over modernisering cao beroepsgoederenvervoer

Bonden en TLN praten over modernisering cao beroepsgoederenvervoer

ZOETERMEER - TLN (Transport en Logistiek Nederland) en de vakbonden FNV en CNV zijn in gesprek over ‘modernisering’ van de cao Beroepsgoederenvervoer.

Vanwege veranderingen en ontwikkelingen in de sector praten de partijen over lonen en toeslagen, zeggenschap over arbeidstijden, naleving van de cao, duurzame inzetbaarheid, atv-dagen, gezonde en veilige arbeidsomstandigheden en logistiek.

Vorig jaar kwam de cao Beroepsgoederenvervoer pas na maandenlange acties tot stand. Informele gesprekken over modernisering van die cao lagen daardoor stil. In het eindbod dat TLN uiteindelijk formuleerde stond: “Partijen zullen zo snel mogelijk de gesprekken met betrekking tot de vernieuwing van de cao hervatten om uiterlijk op 31 december 2015 te komen tot een afgerond pakket van cao vernieuwing.”Dit hield ook in dat er op termijn maar één cao blijft bestaan en dat de KNV-cao opgaat in de TLN-cao. Leden van FNV stemden in overgrote meerderheid voor aanvaarding van het eindbod.

FNV vindt betrokkenheid van werknemers bij het proces van modernisering onontbeerlijk en heeft daarom een klankbordgroep ingericht om de inzet en ontwikkelingen door te spreken. De groep bestaat uit kaderleden uit allerlei bedrijven in de sector. Na elke bijeenkomst met TLN komt deze groep bijeen. Kaderleden gaan met begeleiding van bestuurders het gesprek aan met werknemers in grotere bedrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats