Transport Online - Werknemers DAF en Scania in spanning om cao

Werknemers DAF en Scania in spanning om cao

Werknemers DAF en Scania in spanning om cao

AMSTERDAM - Onder andere bij DAF en Scania stijgt de spanning nu de betrokken partijen vandaag voor de vierde en laatste keer om de tafel gaan om tot een akkoord te komen voor een nieuwe cao voor de branche voor grootmetaal (Metalektro).

"Het is buigen of barsten", aldus een woordvoerder van vakbond FNV. Ook CNV en De Unie zitten aan de tafel. De bonden zetten in op een looneis van drie procent met een minimum van 900 euro voor iedereen. Volgens FNV maken de meeste bedrijven in de sector weer volop winst en zorgt de lage euro voor extra export. "De koek kan en moet eerlijk verdeeld worden", meent de bond.

Na drie onderhandelingsronden staat de teller nog altijd op nul procent, waarmee de onderhandelingen muurvast lijken te zitten. De cao in de metalektro omvat zo'n 150.000 werknemers.

Bij FN Steel Alblasserwaard houdt de FNV vanmiddag van half twee tot kwart over twee een poortactie, vanwege deze laatste onderhandelingsronde. Richard Moti van FNV Metaal: "De economie groeit weer en de lagere eurokoers zorgt voor extra export. Ook FNsteel draait goed."

Om de eisen ludiek te onderstrepen deelt FNV Metaal koek uit onder het motto: laten we de koek(winst) eerlijk delen.

Foto's

 • J.Roeland
  Hans de Waal
 • Simons Transport
  Simons Transport
 • Jowitra
  Jowitra
 • C. Timmer Transport
  C. Timmer Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen