Clicky


Dodental beving Nepal naar bijna 4400

Dodental beving Nepal naar bijna 4400
28-04-2015 10:57 | Buitenland | auteur De Redactie

GORKHA - De zware aardbeving in Nepal afgelopen weekeinde heeft tot dusverre aan bijna 4400 mensen het leven gekost. Zeker 4352 lichamen zijn geborgen, liet een woordvoerder van de politie dinsdag weten.

In buurland India vonden 61 mensen de dood bij het natuurgeweld, in Tibet kwamen 25 mensen om. Op het basiskamp op Mount Everest vielen achttien doden door een lawine die door de aardbeving in gang werd gezet.

Het leger legt in het stadje Gorkha voorraden aan voor tijdelijke huisvesting, medische hulp en voedselhulp. Nu het weer is opgeknapt zijn helikopters begonnen de voorraden te verspreiden over dorpen in het getroffen gebied. Op hun weg terug nemen zij gewonden voor behandeling mee naar Gorkha en andere plaatsen.

Op het platteland is negentig procent van de bevolking getroffen door de ramp, zei een woordvoerder van het lokale bestuur. Zij hebben hun huizen verloren en zijn hun vee kwijt. Bovendien is het moeilijk hen te bereiken, omdat bergwegen door aardverschuivingen zijn versperd. (Novum)