Clicky


Dodental aardbeving Nepal weer hoger

Dodental aardbeving Nepal weer hoger
27-04-2015 09:29 | Buitenland | auteur De Redactie

KATHMANDU - De aardbeving in Nepal van zaterdag heeft meer dan 3300 mensen het leven gekost. De politie heeft het dodental opnieuw naar boven bijgesteld. Hoofdstedelingen, van wie er sinds de beving velen op straat kamperen, werden maandag weer opgeschrikt door enkele naschokken.

In Nepal zijn 3218 doden geteld, zei plaatsvervangend inspecteur-generaal van politie Komal Singh Bam maandag. De achttien slachtoffers die op de aardbeving volgende lawines hebben gemaakt zijn niet in dat cijfer opgenomen. In India en China zijn nog eens respectievelijk 61 en twintig doden gevallen.

Veel dorpen in de buurt van het epicentrum van de aardbeving, dat ten noordwesten van de hoofdstad Kathmandu lag, zijn moeilijk bereikbaar. Hulpverleners houden er ernstig rekening mee daar nog vele niet getelde doden te vinden.



De hulpverlening aan de verwoeste bergstaat komt langzaam op stoom. Het vliegveld van het zwaar getroffen Kathmandu is open, hoewel het nog met tal van problemen kampt. Maandag arriveerde een eerste hulptransport over land uit India in de stad Pokhara, ten westen van het epicentrum van de beving. (Novum/AP)