Honderd bekeuringen voor foutparkeren bij actie in Haagse wijk Segbroek

Honderd bekeuringen voor foutparkeren bij actie in Haagse wijk Segbroek
25-04-2015 15:35 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Bij een grote actie in het Haagse wijk Segbroek zijn vrijdagavond honderd boetes uitgeschreven in verband met dubbelparkeren en onbetaald parkeren nabij horecagelegenheden en coffeeshops. Aan de handhavingsactie deden naast de politie vanuit de gemeente Den Haag onder meer de belastingdienst, het Haags Handhavingsteam en de afdeling parkeren mee.

De actie in Segbroek was erop gericht zoveel mogelijk overlast voor bewoners tegen te gaan. Een veel gehoorde klacht van omwonenden is dat automobilisten op straat dubbelparkeren bij coffeeshops en horecagelegenheden. Andere veelgehoorde klachten in stadsdeel Segbroek gaan over loslopende honden, hondenpoep, hangjongeren, alcoholgebruik op straat en geluidsoverlast van horeca.

Negen hondenbezitters werden door het Haags Handhavingsteam aangesproken op gedrag. De politie hield drie mensen aan die gesignaleerd stonden wegens drugsbezit, witwassen en belediging. Een winkelier ging op de bon omdat hij bedrijfsafval op straat had gezet. En een automobilist werd aangehouden toen hij over de stoep reed.

De belastingdienst legde voor bijna 6400 euro beslag op auto's vanwege onbetaalde belastingen. Eigenaren betaalden van dat bedrag ruim 2700 ter plekke, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden