Clicky


College Aalsmeer benadrukt belang ongestoorde logistieke verbinding bloemenveiling

College Aalsmeer benadrukt belang ongestoorde logistieke verbinding bloemenveiling
24-04-2015 15:46 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

AALSMEER - Tijdens een ambtsbezoek van Commissaris van de Koning Johan Remkes aan Aalsmeer heeft het college van b en w van de gemeente Aalsmeer het belang van een ongestoord logistieke verbinding (OLV) voor de bloemenveiling benadrukt.

Ook bracht het college de effecten van het Luchthavenindelingbesluit (LIB) voor Aalsmeer ter sprake. In dit dossier trekt Aalsmeer met haar buurgemeenten op, omdat er straks mogelijk in een nog groter deel van Aalsmeer geen woningen meer mogen worden gebouwd. Dat zou de gemeente ernstig in haar ontwikkelingsmogelijkheden beperken en de leefbaarheid onder druk zetten.

Bij het bezoek aan Flora Holland stond de toekomst van de sierteeltsector op de agenda. Directeur Lucas Vos legde uit waarom Flora Holland voor een nieuwe strategie heeft gekozen. Sander van Voorn, programmanager van de Greenport Aalsmeer, gaf aan wat de Greenport doet om de concurrentiepositie van de sierteeltsector te versterken. Daarbij ligt de focus op innovatie, onderwijs, duurzame energie en Schiphol als ‘preferred flower hub’. De Greenport heeft ook prioriteit bij de Provincie, verklaarde Remkes.

De Commissaris van de Koning zei aan het eind van zijn bezoek dat Aalsmeer veel waardevolle en krachtige elementen heeft die ook de aandacht van de Provincie hebben. Ook raad en college waren positief over het bezoek en de goede inhoudelijke gesprekken.

©Foto: gemeente Aalsmeer