NS en Prorail treffen extra voorbereidingen voor Koningsdag

NS en Prorail treffen extra voorbereidingen voor Koningsdag
24-04-2015 14:31 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

AMSTERDAM - NS en ProRail doen er alles aan om Koningsdag op en rond het spoor goed te laten verlopen. Maandag 27 april werken vanuit dertien verkeersleidingsposten in het land honderden treindienstleiders om het treinverkeer in goede banen te leiden. Ook staan extra storingsploegen paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen.

Treinen die stranden kunnen worden weggesleept door diesellocs of met speciaal materieel van de ongevallenbestrijding. Ook worden op de feestdag extra bewakingscamera's geplaatst en worden extra bewakers ingezet. Deze beide maatregelen dienen om te voorkomen dat mensen uit de trein klimmen en op of naast het spoor gaan lopen. De camera's registeren eventuele spoorlopers, de bewakers halen ze van het spoor en belonen de feestgangers met een boete.

Op Koningsdag reizen traditiegetrouw honderdduizenden feestgangers per trein naar hun gewenste feestlocatie. Op de stations wordt vanaf de avond van tevoren zeven uur, tot de ochtend van Koningsdag acht uur, geen alcohol verkocht. Ook mag het niet worden genuttigd op het station of in de trein. Dit om overlast te voorkomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden