Clicky


Verkeerscontroles langs de Belgische grens

Verkeerscontroles langs de Belgische grens
24-04-2015 11:49 | Binnenland | auteur De Redactie

RIJSBERGEN/ZUNDERT/BAARLE-NASSAU - De Nederlandse en de Belgische politie hebben donderdag tussen 15.00 en 23.00 uur aan beide kanten van de grens verkeerscontroles gehouden, met name gericht op grensoverschrijdende criminaliteit. Er werden onder meer vier verdachten voor de opiumwet aangehouden.

In Nederland stonden de agenten op de Bredaseweg en de Wernhoutseweg bin Zundert en de Loswal in Baarle-Nassau. Met ANPR apparatuur werden ruim 3000 kentekens gescand. Ook de Belastingdienst werkte mee aan de actie. Er werden 11 bestuurders staande gehouden die nog belastingschulden hebben. Er werd 4000 euro geïncasseerd, bovendien werden vier auto's in beslag genomen waarvan er één werd getakeld.

In een auto die sterk naar wiet rook, een tas met daarin een kilo hennep en inbrekerswerktuigen aangetroffen. De vier inzittenden werden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Zundert en drie mannen zonder bekende woon- of verblijfplaats (23, 25 en 27 jaar). De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen (6), verlopen APK -keuring (2) en gordel (1), voor enkele andere vergrijpen werd in kader van de CAO acties alleen een brief uitgereikt.