Clicky

 
Transport Online - CDA wil hoorzitting over toekomst Nederlandse luchtvaart

CDA wil hoorzitting over toekomst Nederlandse luchtvaart

CDA wil hoorzitting over toekomst Nederlandse luchtvaart
24-04-2015 10:23 | Algemeen | auteur De Redactie

DEN HAAG - Het CDA in de Tweede Kamer wil een rondetafelgesprek over de toekomst van de Nederlandse luchtvaart. De Europese luchtvaartsector verandert snel, en dat moet Nederland niet lijdzaam afwachten, stelt CDA-Kamerlid Martijn van Helvert.

“De luchthavens in Dubai en Istanbul groeien gigantisch. Schiphol wordt daarbij steeds minder relevant. Ook maakt een groeiend aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen gebruik van kleinere luchthavens. Wat het CDA betreft zou er integraal nagedacht moeten worden over hoe de luchtvaart in Nederland de komende jaren kan floreren.”

In het rondetafelgesprek moet bijvoorbeeld aan de orde komen hoe bij verschillende scenario’s de luchtvaartsector bijdraagt aan de welvaart en economie van Nederland.

“We willen dat Nederland in de Europese luchtvaart een leidende rol blijft spelen; daarvoor is visie en sturing nodig. De laatste Luchtvaartnota dateert uit 2009, maar sindsdien is er veel veranderd.”

Het CDA wil graag een breder debat over de rol van de luchtvaart in Nederland, en dit gesprek is daarvoor een aanzet. Van Helvert denkt aan partijen als Schiphol, de regionale luchthavens, de NS en luchtvaartondernemers om aan te schuiven.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions