Transport Online - A9 weer vrij na twee ongevallen

A9 weer vrij na twee ongevallen

A9 weer vrij na twee ongevallen
24-04-2015 09:48 | Ongevallen | auteur Tine van Knijff

AKERSLOOT - Net voor negen uur vanochtend is de A9 weer vrijgegeven, nadat daar vanochtend twee ongevallen hadden plaatsgevonden. De A9 Amstelveen - Alkmaar is vrijdagochtend vroeg bij Akersloot bijna volledig afgesloten. Om even voor zes uur botste een auto achterop een vrachtwagen. De rijbaan werd daarna tijdelijk volledig afgesloten. Om even na zes uur kon een rijstrook worden vrijgegeven.

De auto is geborgen, de vrachtwagen moest ook weggesleept worden waarna het wegdek nog gereinigd moest worden door een ZOAB-cleaner. De bestuurder van de auto is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De automobilist heeft voordat hij werd afgevoerd aangegeven dat hij vannacht had gewerkt. Mogelijk was hij te moe om te rijden. De chauffeur van de vrachtwagen verklaarde dat hij de auto al zag aankomen en dat deze half op de linkerrijstrook reed.

In de file die ontstond door de aanrijding gebeurde opnieuw een ongeval, op de linkerrijstrook. Hierbij waren drie voertuigen betrokken. Daarom was er nog maar een rijstrook beschikbaar.

Om een betere doorstroming te realiseren werd op verzoek van de weginspecteur de spitsstrook opengesteld. De voertuigen die betrokken waren bij het tweede ongeval, zijn van de weggehaald.

Net voor negen uur werd de weg weer opengesteld en kreeg het verkeer op de A9 richting Alkmaar eindelijk weer de ruimte.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions