Transport Online - Negen aanhoudingen in onderzoek naar drugssmokkelorganisatie

Negen aanhoudingen in onderzoek naar drugssmokkelorganisatie

Negen aanhoudingen in onderzoek naar drugssmokkelorganisatie
23-04-2015 15:30 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Arrestatieteams en rechercheurs van de politie Rotterdam hebben woensdag in een onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met drugssmokkel, aanhoudingen verricht en doorzoekingen gedaan. De organisatie wordt verdacht van de invoer van 400 kilo cocaïne die vorige week in een container werd aangetroffen.

De politie kreeg zicht op het transport mede dankzij intensieve samenwerking met de Braziliaanse federale politie. Bij de aanhoudingen en doorzoekingen werd samengewerkt met de politie van Zeeland-West-Brabant.

Vakantiewoningen

Het aantreffen van de partij leidde vorige week al tot de aanhouding van een 54-jarige douanemedewerker. Hij zou de drugsinvoer gefaciliteerd hebben. In totaal werden negen mensen, onder wie drie vrouwen, aangehouden. Ze worden verdacht van, betrokkenheid bij, de invoer van cocaïne en witwassen. De aanhoudingen werden onder andere verricht in vakantiewoningen in Zeeland (Kamperland en Bruinisse), maar ook in woonhuizen in Rotterdam, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan de IJssel, Simonshaven, Schiedam en Hellevoetsluis.

Goederen en geld

In totaal werd op zeventien plaatsen een doorzoeking gedaan. Er werden auto's, een geldtelmachine en enkele duizenden euro's in beslag genomen. Het onderzoeksteam vermoedt overigens dat de organisatie bezig was met het wegwerken van spullen. Zo leek één woning in grote haast leeggehaald en verlaten. De verdachten variëren in leeftijd van 22 tot 63 jaar. Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen