Appende buschauffeur terug bij Connexxion

Appende buschauffeur terug bij Connexxion
23-04-2015 14:55 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

ARNHEM - De appende buschauffeur die in maart op staande voet werd ontslagen door vervoersbedrijf Connexxion, is weer in dienst genomen door het bedrijf. Hoewel Connexxion eerst onvermurwbaar leek, zijn werkgever en chauffeur toch tot een oplossing gekomen, aldus een woordvoerder van Connexxion donderdag. De chauffeur was al twintig jaar in dienst bij het bedrijf en had een onberispelijke staat van dienst.

Een passagier maakte een filmpje van de chauffeur die door Arnhem reed, terwijl hij met oortjes in zat te tikken op het scherm van zijn mobiele telefoon. Zowel het dragen van een koptelefoon als het gebruik van een telefoon tijdens de rit is bij Connexxion streng verboden. "Je maakt daardoor van de bus een potentieel dodelijk wapen'', aldus de woordvoerder.

Collega's van de chauffeur hielden een spontane werkonderbreking na zijn ontslag. Ook de ondernemingsraad kwam in het geweer.

Connexxion en de chauffeur zijn er nog niet uit of de man weer bussen gaat besturen, maar beide partijen willen daar verder niets meer over zeggen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,772
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden