Clicky


MOL bouwt vier Next-generation FLEXIE autocarriers

MOL bouwt vier Next-generation FLEXIE autocarriers
23-04-2015 14:35 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff

TOKYO - Mitsui O.S.K. Lines (MOL) heeft vandaag aangekondigd dat het een contract met Minaminippon Shipbuilding Co heeft ondertekend om vier Next-generation autocarriers te bouwen. De schepen worden geleverd in 2017 en 2018 en worden gebruikt voor MOL's wereldwijde autocarrier-services.

De dekconstructie van de nieuw bestelde autodragers wordt aanzienlijk gewijzigd om het aantal dekken te kunnen verhogen van twaalf naar veertien. Het aantal hefbare dekken wordt verhoogd van twee tot zes. Dit betekent dat er twee verstelbare dekken kunnen worden geplaatst tussen twee vaste dekken.

De nieuw ontworpen hefbare dekken kunnen meer flexibiliteit bieden bij de opvang van voertuigen van verschillende hoogtes, het verbeteren van het laden van de efficiëntie en het voldoen aan de vraag naar meer gediversifieerde transportvoertuigen.

MOL heeft de autodragers met deze nieuwe dekconstructie uitgeroepen tot de Flexie-serie. Op de nieuwe autodragers worden elektronisch geregelde dieselmotors geïnstalleerd met Low Load Optimisation (LLO) tuning door Exhaust Gas Bypass (EGB) technologie. Het ontwerp van de rompvorm van de vaartuigen wordt verbeterd, vooral voor lagesnelheidsbereik, gebaseerd op de schip-prestatie-analyses van de bestaande vervoerders.

De schepen markeren ook een stap voorwaarts met een winddrukverlagend ontwerp, één van de fundamentele technologieën in het Senpaku Ishin project, dat MOL al ontwikkelt sinds 2009.