Clicky


Faymonville showt uitschuifbare PrefaMAX op Intermat

Faymonville showt uitschuifbare PrefaMAX op Intermat
22-04-2015 16:41 | Trailerbouwers | auteur De Redactie

PARIJS - Een wereldprimeur van Faymonville; Op de Intermat in Parijs, laat de fabrikant van transportmiddelen voor zwaar- en speciaal transport de nieuwste variant van de PrefaMAX aan het publiek zien. De PrefaMAX, de binnenlader toegespitst op het transport van hoge betonelementen en wanden voor de bouw, werd enige tijd geleden nog geheel vernieuwd en was reeds in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Op de Intermat kan het publiek echter kennismaken met ’s werelds eerste uitschuifbare binnenlader. 

Bij betonelementen die fors langer waren dan tien meter moest vaak gereden worden met open achterdeur. Dit resulteert vaak in een onhandig grote achter oversteek en een overschrijding van de wettelijk toegestane aslasten, doordat de lading vooral de assen van de oplegger belasten en de assen van de trekker nauwelijks uitgenut worden.

De vier meter uitschuifbare PrefaMAX biedt hier uitkomst. Niet alleen kan de achterdeur dicht, wat bijdraagt aan meer veiligheid, maar ook de gewichtsverdeling is een stuk gunstiger waardoor het theoretisch laadvermogen ook in de praktijk èn zonder aslast overschrijding uitgenut kan worden.

De uitschuifbare PrefaMAX is nog tot en met zaterdag 25 april op stand E5A 003 te zien.