Transport Online - FNV, ILT en Wetron voor de rechter

FNV, ILT en Wetron voor de rechter

FNV, ILT en Wetron voor de rechter
22-04-2015 10:16 | Transport | auteur De Redactie

WEERT - Vandaag, woensdag 22 april, staan transportbedrijf Wetron, FNV en ILT voor de rechter. Wetron heeft een kort geding aangevraagd om openbaarheid van inspectie- en boete rapporten door het ILT te voorkomen.

Wet Openbaarheid Bestuur

"Regelmatig is FNV genoodzaakt om via de Wet Openbaarheid Bestuur te bezien of inspectiediensten hun werk wel doen, goed kunnen doen of wetgeving juist handhaven. Een tijd geleden diende FNV een verzoek in om inzage te krijgen in eventuele inspectie of boete rapporten bij Wetron Transport uit Weert", meldt Edwin Atema, bestuurder bij FNV.

De inspectie besloot daarop de boete rapporten openbaar te maken. Wetron heeft tegen de openbaarmaking van de boeterapporten een voorlopige voorziening gevraagd.

"Vanzelfsprekend dat Wetron niet wil dat openbaar wordt dat ze beboet zijn en hun bedrijfsvoering gebaseerd is op een model van wets-overtreden. FNV ziet niet in waarom de rapporten inzake Wetron niet openbaar gemaakt zouden mogen worden. De hele sector weet toch dat Wetron werkt met goedkope buitenlandse chauffeurs, zorgt voor verdringing van de Nederlandse chauffeurs en concurrentievervalsing voor bonafide transporteurs", aldus Atema.

"Als de inspectiediensten in het verleden beter in staat geweest waren om hun werk te doen dan was het in deze mooie sector nooit zo gierend uit de klauwen gelopen en zouden wij de Wob niet hoeven gebruiken", besluit Atema.

Ook Steijns Transport heeft in een andere Wob procedure van FNV een voorlopige voorziening gevraagd tegen openbaarmaking van boeterapporten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen