Transport Online - Efficiëntere controle vrachtverkeer in Rotterdamse haven

Efficiëntere controle vrachtverkeer in Rotterdamse haven

Efficiëntere controle vrachtverkeer in Rotterdamse haven
22-04-2015 09:47 | Overig | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vandaag, woensdag 22 april, openen wethouder Pex Langenberg en Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam, de centrale inspectie-locatie aan de Tweedweg, Botlek, voor het nawegen en controleren van vrachtwagens. Daarnaast kunnen ook beladen voertuigen, rij- en rusttijden van chauffeurs, exceptionele transporten, gevaarlijke stoffen en andere zaken op deze locatie nader worden geïnspecteerd.

“Door de controles te bundelen willen we een efficiëntieslag maken voor het vrachtverkeer. Met als doel minder incidenten met vrachtwagens, minder slijtage aan het wegdek en eerlijke concurrentie binnen de transportsector. Dit komt de veiligheid op de weg en de doorstroming op de A15 ten goede", aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam.

Het Havenbedrijf maakt zich al jaren sterk op het verbeteren en waarborgen van de bereikbaarheid, kwaliteit, veiligheid en het verduurzamen van het transport. Het realiseren van een controleketen op overbelading van vrachtwagens draagt daar nadrukkelijk aan bij.

Bijna een vijfde van de vrachtwagens op het wegennet is overbelast met lading. Dit leidt tot een grotere ongeval- en pechkans voor vrachtwagens en slijtage aan het wegdek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen