Clicky


Meer dan een miljoen euro gevonden bij verdachte douanier Rotterdamse Haven

Meer dan een miljoen euro gevonden bij verdachte douanier Rotterdamse Haven
21-04-2015 17:33 | Overtredingen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Rechercheurs van de politie Eenheid Rotterdam hebben bij zoekingen in woonhuizen en bedrijfspanden van een verdachte douane-beambte en zijn relaties, meer dan een miljoen euro gevonden. Onder andere in een boodschappentas in de woning van de man in ’s-Gravenzande werd een groot aantal briefjes van 500 euro gevonden. Al dat geld, 1,17 miljoen euro, is in beslag genomen. Hoeveel geld er in totaal bij alle zoekingen in beslag is genomen, is nog niet bekend.

De 54-jarige man werd vrijdagavond aangehouden nadat in een container die vrijdag met een schip uit Brazilië was aangekomen, 400 kilo cocaïne werd gevonden. De man wordt ervan verdacht drugssmokkel gefaciliteerd te hebben. Zo zou hij ook betrokken zijn bij de invoer van 3000 kilo cocaïne die in november 2014 werd onderschept. Dat was de op een na grootste cocaïnevondst ooit in de Rotterdamse haven. De man is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest van de man met 14 dagen verlengd.

Vrijdagavond werd ook een vrouwelijke collega van de man en een aantal familieleden aangehouden op verdenking van witwassen. In Utrecht werd een 55-jarige man aangehouden die eveneens wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van de 3000 kilo. Deze man is dinsdag ook voorgeleid. De officier van justitie die het onderzoek leidt heeft besloten dat verder alle verdachten die vrijdag werden aangehouden, behalve een 25-jarige Schiedammer, worden heengezonden. Ze  blijven wel verdachte. Van de 25-jarige wordt later deze week beslist of hij nog langer vastblijft.