Harmsenbrug eerder klaar: 3 mei weer open

Harmsenbrug eerder klaar: 3 mei weer open
21-04-2015 17:09 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

VOORNE-PUTTEN - Rijkswaterstaat is bijna een maand eerder klaar met de versterking van de Harmsenbrug. In het eerste weekend van mei wordt de laatste hand gelegd aan de werkzaamheden. Vanaf 3 mei is de Harmsenbrug weer open voor al het verkeer. De brug is dan klaar voor de toekomst.

Door de goede samenwerking met de opdrachtnemer is niet alleen de versterking eerder gereed, maar zijn ook enkele werkzaamheden uitgevoerd die voor de komende twee jaar gepland waren. Dit betekent dat er voorlopig geen werkzaamheden meer nodig zijn aan de Harmsenbrug die grote hinder veroorzaken.

Rijkswaterstaat heeft veel bruggen in beheer, in alle soorten en maten. Om de bruggen in goede conditie te houden, worden zij regelmatig geïnspecteerd. Uit een controle van de Harmsenbrug bleek vorig jaar dat versterking van de constructie nodig was. De brug kon de zware belasting van de afgelopen jaren niet meer aan. Hij voldeed niet meer aan de Europese normen.

Daarom heeft Rijkswaterstaat in juni 2014 in beide richtingen één rijstrook afgesloten en een verbod ingesteld voor vrachtwagens zwaarder dan 50 ton. Na een snelle aanbesteding is Rijkswaterstaat begonnen met de werkzaamheden om de brug te versterken. In samenwerking met opdrachtnemer Spie Nederland is Rijkswaterstaat er in geslaagd in acht maanden de Harmsenbrug weer helemaal gereed te maken voor al het verkeer.

Dat is bijna een maand sneller dan gepland. In totaal is 75 ton extra staal aangebracht. Veertig ton aan de onderzijde van de brug en 35 ton in de pyloon. Dit staal is verwerkt onder het brugdek en aan de binnenzijde van de pyloon, zodat de aanblik aan de buitenzijde onveranderd bleef.

Door een slimme combinatie was het mogelijk in hetzelfde tijdsbestek tevens enkele andere geplande werkzaamheden uit te voeren: asfalteren van het wegdek, reparatie van een voegovergang en het volledig verven van de pyloon. Daardoor zijn voorlopig geen grote werkzaamheden aan de Harmsenbrug meer nodig. Wel zal Rijkswaterstaat de jaarlijkse inspecties en het reguliere onderhoud uitvoeren. Weggebruikers kunnen nu weer lange tijd veilig gebruik maken van de Harmsenbrug, een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Voorne-Putten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden