Transport Online - Chauffeurs Van der Aart Drachten vragen faillissement aan - UPDATE!

Chauffeurs Van der Aart Drachten vragen faillissement aan - UPDATE!

Chauffeurs Van der Aart Drachten vragen faillissement aan - UPDATE!
21-04-2015 17:00 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

DRACHTEN - “Drie medewerkers van Van der Aart Expeditie en Transport in Drachten hebben de directie laten weten dat ze faillissement gaan aanvragen”, zegt de bedrijfsadvocaat mr. Peter de Wilde van Van der Aart dinsdagnamiddag tegen de nieuwsredactie van Transport Online.

“Ze menen geld tegoed van de onderneming te hebben”, wil de raadsman kwijt. Verder is hij niet gul met details. “Ze zijn bij het bedrijf in dienst”, meldt hij. Maar op de vraag of de chauffeurs nog achter het stuur zitten wil hij geen commentaar geven.

Wel zegt hij: “Als er namens hen een faillissementsaanvraag komt dan zal Van der Aart verweer gaan voeren.”

Verder ontkent hij dat het transportbedrijf aan De Bolder 70 zelf faillissement gaat aanvragen of in financiële problemen verkeert.

Directeur Dick van der Aart is ook om een reactie gevraagd. Hij laat zijn advocaat als woordvoerder optreden.

Financiële problemen

“De drie chauffeurs hebben inderdaad faillissement aangevraagd”, beaamt bestuurder Edwin Atema van FNV. “Dat hebben ze gedaan via de vakbondsadvocaat”, vertelt hij verder.

“De chauffeurs zijn van mening dat ze niet zijn betaald door Van der Aart. Het is mij nog niet bekend wanneer de faillissementsaanvraag door de rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden behandeld wordt. Ik verwacht spoedig meer informatie te krijgen. Van de chauffeurs heb ik gehoord dat Van der Aart in december van het afgelopen jaar heeft gezegd dat hij geen geld heeft om hun salaris uit te betalen”, zegt Atema.

“De chauffeurs zijn door het niet betalen in grote financiële problemen gekomen. Ze kunnen de rekeningen niet meer betalen. Er ontstaan financiële achterstanden. Volgens mij zijn de drie chauffeurs momenteel niet aan het werk. Ze hebben niet eens geld om een gehaktbal onderweg te kopen”, verklaart Atema.

Tienduizenden euro's

Van der Aart liet eerder weten dat er problemen zijn. Wel benadrukte hij dat er van hem uit actie is ondernomen richting de chauffeurs: "Het klopt dat ze voorschotten hebben gekregen. Dat is onlangs gebeurd omdat de salarisadministratie na een cao-aanpassing niet klaar was om alles in één keer te verzorgen. Ik heb dat met de chauffeurs besproken."

"Het hoogste bedrag dat nog open staat is 164,70 euro", stelde hij.

Atema: "De chauffeurs moeten nog tienduizenden euro's krijgen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions