Goed eerste kwartaal voor moederbedrijf DAF

Goed eerste kwartaal voor moederbedrijf DAF
21-04-2015 16:32 | Daf | auteur De Redactie

BELLEVUE - De Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar heeft in het eerste kwartaal van het jaar meer winst geboekt, op een hogere omzet dan een jaar eerder. Dat maakte het moederbedrijf van DAF dinsdag bekend.

Paccar zag de omzet in het eerste kwartaal stijgen naar 4,8 miljard dollar (4,5 miljard euro), waar een jaar eerder voor 4,4 miljard dollar aan vrachtwagens aan de man werd gebracht. De nettowinst van het bedrijf steeg met 38 procent naar 378,4 miljoen dollar.

Paccar verhoogde de verwachtingen voor de totale verkoop dit jaar in Europa. Het bedrijf verwacht dit jaar 220.000 tot 250.000 zware vrachtwagens te slijten. Eerder werd een bandbreedte van 200.000 tot 240.000 voertuigen gehanteerd. Afgelopen jaar werden 227.000 vrachtwagens verscheept. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden