Transport Online - Stakingen spoorwegpersoneel in België en Duitsland

Stakingen spoorwegpersoneel in België en Duitsland

Stakingen spoorwegpersoneel in België en Duitsland
21-04-2015 11:22 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

BELGIË/DUITSLAND - Het treinverkeer in Duitsland en België ligt morgen plat. In beide landen staakt spoorwegpersoneel. In België leggen leden van de vakbond ACOD vanavond om tien uur het werk al stil, in Duitsland legt de machinistenvakbond GDL woensdag het werk neer.

In België zal door de staking ruim een dag lang geen enkele trein rijden, ook voor Nederland heeft dit gevolgen: het treinverkeer naar België vanuit Nederland is gestremd. De Thalys, de intercity naar Brussel en de stoptreinen tussen Roosendaal en Antwerpen en tussen Maastricht en Luik rijden vanaf vanavond laat niet meer en morgen dus ook niet. Donderdag rijden de Belgische treinen weer, maar de NS weet nog niet wanneer de reguliere dienstregeling weer wordt opgestart.

Of de staking van de Duitse machinistenvakbond GDL gevolgen heeft voor het treinverkeer uit en naar Nederland, is nog onduidelijk. De machinisten van GDL laten woensdag en donderdag geen passagierstreinen rijden. Goederentreinen staan vanaf morgenmiddag drie uur tot vrijdagochtend negen uur stil.

De GDL-machinisten staken omdat ze vijf procent loonsverhoging willen en een uur minder werken per week.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions