Clicky

 Laagdrempelige plugin Yellowstar en PTV Group voor koppelen TMS en plansysteem

Laagdrempelige plugin Yellowstar en PTV Group voor koppelen TMS en plansysteem
21-04-2015 09:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Tine van Knijff

UTRECHT - Yellowstar Solutions en PTV vonden de mogelijkheden die kleine en middelgrote logistieke bedrijven hebben bij het koppelen van hun TMS aan de planoplossing van PTV te beperkt. Daarom hebben ze besloten een plugin te ontwikkelen waarmee elk TMS eenvoudig aan de PTV planoplossing is te koppelen.

“Het valideren van routes en adressen is daarmee een stuk goedkoper geworden”, aldus Osman Akdemir, Manager Operations (COO) bij de IT-leverancier Yellowstar. “Bedrijven krijgen een laagdrempelige toegang tot de bouwstenen die we leveren”, vult PTV directeur Dyon van Gaans aan.

Met de ontwikkeling van de plugin willen Yellowstar en PTV de kleine- en middelgrote bedrijven toegang bieden tot de mogelijkheden die standaard en maatwerk interfaces bieden. De plugin is een webbased oplossing die, wat Akdemir betreft, direct zal leiden tot het behalen van efficiency in zowel de operationele als de sales sfeer.

Akdemir geeft een voorbeeld: “Logistieke bedrijven kunnen er eenvoudig kilometer- en kostencalculaties mee maken én routes plannen. Vaste berekeningen kunnen daardoor in de prullenbak, de plugin helpt bedrijven om veel preciezere berekeningen te maken. Ook helpt de plugin bij de Sales & Operations Planning. De haalbaarheid van datgene wat Sales heeft aangeboden aan de klant is gedurende het hele operationele traject eenvoudig bij te houden.”

Een goede interfacing tussen een transport management en een plansysteem is volgens Van Gaans een voorwaarde voor succes. “Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Yellowstar nu onze xServer heeft ingebouwd in haar oplossingen. Daarmee biedt zij haar gebruikers toegang tot wat ik graag een geografische Lego-doos noem, waarmee ze alles kunnen maken op route- en plangebied. De belangrijkste bouwstenen die dankzij dit partnership beschikbaar komen zijn xLocatie, xMap en xRoute.”

Yellowstar voorziet in een grote vraag naar de webbased plugin tussen TMS en PTV. Een op maat gemaakte interface is niet goedkoop, het onderhoud van een volledig in een TMS geïntegreerd PTV evenmin. Omdat de plugin los van beide systemen werkt blijven de kosten bij updates beperkt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions