Kapitein en bemanningslid migrantenboot aangehouden

Kapitein en bemanningslid migrantenboot aangehouden
21-04-2015 09:33 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Tunesische kapitein en een Syrisch bemanningslid van de migrantenboot die zondag voor de kust van Libië met honderden mensen aan boord kapseisde, zijn aangehouden. Dat heeft de Italiaanse aanklager Rocco Liguori dinsdag gezegd.

Het tweetal wordt verdacht van het bevorderen van illegale immigratie. De kapitein wordt daarnaast vervolgd voor doodslag, in verband met de dood van mogelijk zo'n negenhonderd mensen.

De twee werden in hechtenis genomen aan boord van het reddingsschip met 27 overlevenden van de ramp, dat in Italië is aangekomen.

Volgens justitie in Italië zaten honderden opvarenden van het vaartuig benedendeks en in het ruim opgesloten. Zij hadden daardoor geen schijn van kans aan een wisse dood te ontsnappen. Zodra de migranten op het buitendek in de verte een Portugese vrachtvaarder zagen naderden verdrongen zij zich aan de reling. Hierdoor helde het vaartuig over om vervolgens op zijn kant terecht te komen.

Een definitief dodental zal waarschijnlijk nooit kunnen worden vastgesteld. Tot dusverre zijn pas 24 lichamen geborgen en 27 opvarenden gered. Een van hen sprak van 950 opvarenden, terwijl de kustwacht schatte dat zich zo'n zevenhonderd mensen aan boord bevonden. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden