HTM-topman Bierman krijgt vanmiddag dividendtaart

HTM-topman Bierman krijgt vanmiddag dividendtaart
21-04-2015 09:17 | Algemeen | auteur Tine van Knijff

DEN HAAG - HTM-topman Jaap Bierman krijgt vanmiddag een 'dividendtaart' van de werknemers, voorafgaand aan een overleg met de vakbonden.

De taart is verdeeld als winstaandeel, zoals HTM dat nu uitkeert aan het bestuur en werknemers: de aandeelhouders kunnen van een groot stuk genieten, het personeel moet het met een minimaal deel doen. Hiermee geven de werknemers een duidelijk signaal af. HTM maakte afgelopen jaar € 15 miljoen winst, waarvan € 12 miljoen werd uitgekeerd aan de aandeelhouders, maar geld voor een goede cao is er niet.

Omdat Bierman taarten altijd als metafoor gebruikt voor budgetten, staat de taart nu symbool voor de HTM-winst van het afgelopen jaar. Slechts een half procent van de taart symboliseert een loonsverhoging voor de medewerkers van HTM. De rest van de taart staat voor de 12 miljoen winst dat naar de aandeelhouders gaat.

Omdat de onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn vastgelopen hebben de bonden afgelopen vrijdag een ultimatum gesteld aan HTM, dat donderdag 23 april om 8.00 uur afloopt. Ze eisen onder meer een fatsoenlijke loonsverhoging, duidelijke afspraken over de WW, Wajong en de grote groep steeds ouder wordende werknemers. Als HTM niet op de eisen van het ultimatum ingaat, volgen er acties.

HTM heeft de bonden naar aanleiding van het ultimatum uitgenodigd om vandaag weer in overleg te gaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden