Clicky


Dode door botsing trein met bierfiets in Eindhoven

Dode door botsing trein met bierfiets in Eindhoven
20-04-2015 22:35 | Ongevallen | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Een 24-jarige jongeman uit Nuenen is maandagavond rond 18.30 uur om het leven na een botsing tussen een bierfiets en een intercitytrein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat.

De bierfiets vervoerde op dat moment een groep van ongeveer vijftien mensen. Het gaat om leden van de voetbalvereniging EMK uit Nuenen. Buurtbewoners vingen kort na het ongeval de hevig geëmotioneerde betrokkenen op. Hierna werden zij opgevangen door de politie en medewerkers van Bureau Slachtofferhulp.

De politie is volop bezig met het onderzoek. Naast een technisch onderzoek van de bierfiets moeten de direct betrokkenen nog worden gehoord. Daarnaast worden er getuigen uit de omgeving gehoord, meldt de politie dinsdag.

De politie vraagt getuigen van het trieste verkeersongeval die zich nog niet gemeld hebben, dat alsnog te doen. De politie is ook op zoek naar relevant beeldmateriaal (filmbeelden/foto's). Het gaat dan om beeldmateriaal dat is gemaakt kort voor, tijdens of na het verkeersongeval.