Clicky


Veel ongevallen tijdens maandagavondspits

Veel ongevallen tijdens maandagavondspits
20-04-2015 18:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De avondspits van maandag verloopt alles behalve gebruikelijk. Opmerkelijk was de drukte die al aan het begin van de spits ontstond. Meer en langere files dan gebruikelijk, maar weinig ongelukken of andere incidenten waar dit aan te wijten was. Om 17.38 uur stond er maar liefst 202 kilometer aan totale filelengte, tegenover de gebruikelijke 80 tot 130 kilometer op een maandagavond, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Net toen de drukte wat af begon te nemen vonden er behoorlijk wat ongelukken plaats, waardoor opnieuw op veel plaatsen flinke vertragingen ontstond. Verkeer op de A4 richting Amsterdam kreeg te maken met twee afgesloten rijstroken tussen Plaspoelpolder en Rijswijk-Centrum waar een vrachtwagen en een personenauto bij betrokken waren. Op de A44 bij Abbenes richting Wassenaar botsten vier voertuigen op elkaar, een behoorlijke vertraging was het gevolg.

Ook op de A6 richting Muiden ging het mis, een vrachtwagen botste daar met een lijnbus, en op de A12 richting Den Haag kon korte tijd bij het knooppunt Lunetten alleen de parallelbaan gebruikt worden voor een ongeluk met wederom een vrachtwagen en een auto. Ook op de A13 bij Berkel en Rodenrijs en op de A20 bij Rotterdam-Centrum gebeurden ongelukken. Op de A28 van Amersfoort naar Zwolle botsten vier personenauto's op het knooppunt Hattemerbroek, en de N470 Delft richting Zoetermeer werd zelfs helemaal afgesloten door een ongeluk tussen twee personenauto's waar ook twee gewonden bij gevallen zijn. In alle gevallen was veel extra reistijd het gevolg.

Bij het ongeluk op de A44 is sprake van letsel, dit zorgt er meestal voor dat de hulpdiensten meer tijd nodig hebben voor de afhandeling. De vertraging voor het verkeer is groot, verkeer richting Den Haag kan dan ook beter vanaf het knooppunt Burgerveen voor de A4 kiezen.

Ook het ongeluk op de A28 geeft veel vertraging, verkeer richting Zwolle kan vanaf het knooppunt Hoevelaken de borden Apeldoorn volgen en omrijden over de A1 en de A50.