Clicky

 
Transport Online - Medewerker Douane aangehouden voor betrokkenheid drugssmokkel

Medewerker Douane aangehouden voor betrokkenheid drugssmokkel

Medewerker Douane aangehouden voor betrokkenheid drugssmokkel
18-04-2015 13:12 | Algemeen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Rechercheurs van de politie Rotterdam hebben vrijdagavond een 54-jarige medewerker van de Douane aangehouden. De man wordt ervan verdacht drugssmokkel gefaciliteerd te hebben.

De man werd aangehouden nadat in een container die vrijdagmorgen met een boot aangekomen was uit Brazilië 400 kilo cocaïne werd gevonden. Hij wordt er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een container met 3000 kilo in november vorig jaar. Dat was de op een na grootste vangst ooit in de Rotterdamse haven.

Behalve de man werd ook nog een 46-jarige vrouw die werkzaam is bij de Douane aangehouden. Zij wordt verdacht van witwassen, niet van directe betrokkenheid bij de drugsinvoer.

Huiszoeking

In de woonhuizen van beide verdachten is vrijdag een huiszoeking gedaan. Dat is ook gebeurd in enkele bedrijfspanden en huizen van familieleden van de man. Deze worden verdacht van witwassen. Bij de zoekingen zijn diverse zaken in beslag genomen. Ook is contant geld gevonden.

OM leidt onderzoek

In het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie, wordt samengewerkt door de politie Rotterdam, de Rijksrecherche en de FIOD. Het onderzoek is nog in volle gang. De cocaïne, met een waarde van 14 miljoen euro, is inmiddels vernietigd.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats