Clicky

 
Transport Online - Dertien nieuwe DAF CF trekkers met 'Silent-mode' voor Franken Transport

Dertien nieuwe DAF CF trekkers met 'Silent-mode' voor Franken Transport

Dertien nieuwe DAF CF trekkers met 'Silent-mode' voor Franken Transport
18-04-2015 09:29 | DAF | auteur De Redactie

VENLO - Duurzaam Ondernemen staat bij Franken Transport hoog in het vaandel. Super stil en met minder dan 72 dB(A) in de speciale ‘Silent-mode’ kunnen de DAF CF trekkers ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend de levensmiddelen lossen in gebieden waar geluidsbeperkingen gelden. Bij Gerry Vinck, Algemeen Directeur Franken Transport, zijn de DAF Silent voertuigen dan ook een geweldige opsteker en, met de certificering van Stichting Piek-keur komen de DAF CF trekkers ook in aanmerking voor de MIA en VAMIL regelingen betreffende de bedrijfswinst en de fiscale afschrijving.

Onlangs werd in deze serie van dertien nieuwe CF trekkers feestelijk de honderdste trekker door Andy van Batenburg, regio manager bij Allers Bedrijfswagens, aan Gerry Vinck overhandigd.

De dertien DAF CF 400 FT trekkers zijn uitgerust met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor wat een gewichtsvoordeel oplevert van ruim 180 kilogram. De AS Tronic versnellingsbak in combinatie met de nieuwe Mild Cruise Control zorgt daarnaast voor een belangrijke besparing in brandstof. Voor de veiligheid van de medeweggebruikers is er een zij-camerasysteem. De chauffeur beschikt onder andere over een luxe chauffeursstoel, koelkast en veel opbergruimte en de DAF Driver Performance Assistant (DPA).

De stille oplossing van DAF wordt gerealiseerd door de speciaal ontworpen geluidsisolatie van de versnellingsbak en de ‘silent’-functie in de motorsoftware welke wordt geactiveerd door de ‘silent’-schakelaar op het dashboard, hierdoor wordt het maximale toerental en motorkoppel beperkt, hetgeen resulteert in een lager geluidsniveau (onder de 72 dB(A).

Mild Cruise Control

Mild Cruise Control verhoogt gematigd de snelheid van het voertuig naar het ingestelde niveau, dat draagt bij aan een zuinig verbruik.

Vanuit standplaatsen in onder andere Venlo, Wanssum, Cuijk, Weert, Tiel, Etten-Leur en Nijmegen zijn er dagelijks meer dan 100 vrachtwagens en 170 werknemers actief bij Franken Transport.

Gelijktijdig met de dertien nieuwe CF trekkers heeft Franken Transport dertien MultiTemps opleggers aangeschaft, welke voorzien zijn van twee tussenschotten, waardoor elke oplegger bestaat uit drie compartimenten. Door vergroting van het bestaande klantenpakket is de vloot van Franken Transport uitgebreid tot meer dan 100 voertuigen, bijna alle van het merk DAF.

Franken Transport spreek van een uitstekende samenwerking met Allers bedrijfswagens: “De dealer speelt perfect in op de vragen van onze kant. Er zijn korte lijnen, een snelle en goede service en een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding”, zegt Gerry Vinck.

Foto's

 • RMF Transport
  RMF Transport
 • RMF Transport
  RMF Transport
 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen
 • Versteijnen
  Versteijnen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden