Clicky


PVV wil duidelijkheid over cao-onderhandelingen HTM

PVV wil duidelijkheid over cao-onderhandelingen HTM
18-04-2015 09:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

De PVV in de Haagse gemeenteraad wil duidelijkheid over de rol van het stadsbestuur in de cao-onderhandelingen van HTM. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld, aangezien de gemeente Den Haag grootaandeelhouder is van het Haagse vervoersbedrijf.

Vooral het recente voorstel van het HTM-bestuur om loonontwikkeling van het personeel te koppelen aan klanttevredenheid valt niet in goede aarde bij de PVV.

"Het bestuur is verantwoordelijk voor veel zaken die niet goed lopen bij HTM en het personeel krijgt hiervan vaak de schuld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt van de reiziger en worden erop aangekeken als er geen vervangend vervoer geregeld is, of als er sprake is van slechte communicatie. Als in de toekomst ook de loonontwikkeling afhankelijk wordt van de grillen van de HTM-top, wordt het wel heel zuur voor het personeel", aldus PVV-raadslid Elias van Hees.

De PVV stelt ook dat het werkgeversdeel van de pensioenpremie, dat door de nieuwe regels niet meer wordt afgedragen, moet worden uitgekeerd als loon aan de werknemers.

"Dit geld betaalde HTM eerder in de vorm van pensioenpremie aan de pensioenvoorziening van de werknemer, het is daarom fair dat dit nu wordt uitgekeerd als brutoloon. Dat is goed werkgeverschap".

Tot slot vraagt de PVV of er banen op de tocht staan bij de HTM. Het is de partij namelijk opgevallen dat er momenteel door HTM wordt onderzocht of een bezuiniging op OV-handhavers in de Randstadrail mogelijk is. De partij noemt dit "een zeer slechte zaak".