Clicky

 
Transport Online - Celstraf geëist voor bedreigen conducteur

Celstraf geëist voor bedreigen conducteur

Celstraf geëist voor bedreigen conducteur
16-04-2015 12:15 | Algemeen | auteur De Redactie

BREDA - De vijftigjarige dakloze Tekin K. die op tweede paasdag een hoofdconducteur bedreigde in de trein tussen Tilburg en Oisterwijk, is donderdag veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

De man vertelde de politierechter in Breda dat hij op weg was naar Eindhoven omdat hij daar asiel wilde aanvragen. Hij had geen kaartje en ging op zoek naar een toilet. De conducteur kwam meteen achter hem aan. K. pakte vervolgens een mes en hield dat tegen de hals van de conducteur. K. verklaarde dat hij de sleutel die de NS-medewerker in zijn hand had voor een wapen aanzag en zich daardoor bedreigd voelde.

K. moet de hoofdconducteur 750 euro smartengeld betalen. Een jurist van de NS die de eis tot schadevergoeding toelichtte, vertelde de rechter dat de man geen gewone diensten meer draait sinds het incident.De hoofdconducteur werkt achttien jaar bij de NS. Op zijn eerste en tweede werkdag na tweede paasdag liep zijn teamleider met hem mee. Toen hij de derde dag weer alleen dienst deed, was hij zichzelf niet meer. "Hij had aanvaringen met reizigers over futiliteiten.'' De man is inmiddels in behandeling om de gebeurtenis te verwerken en overweegt ander werk te zoeken.

K. zelf was niet erg onder de indruk van de psychische klachten van de conducteur. "Het komt op mij over alsof het verhaal zo veel mogelijk is overdreven'', zei hij in afwisselend Duits en Turks. K. is in Turkije geboren en woont sinds 20 jaar in Duitsland. Hij vroeg de rechter niet af te gaan op gevoelens maar ,,op wat er werkelijk is gebeurd''.

Zijn advocaat Stijn Pessers vroeg de rechter zijn cliënt niet zwaarder te straffen dan in vergelijkbare zaken. Volgens de raadsman had K. de pech dat hij net op dat moment in een confrontatie met een conducteur verzeild raakte. "Het was zo'n beetje het domste feit dat je die dag in Nederland kon plegen, want er was al een hele hoop hierover te doen.'' (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats