Clicky


Avantida gaat ook in Duitsland containers hergebruiken

Avantida gaat ook in Duitsland containers hergebruiken
16-04-2015 10:27 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ANTWERPEN - Een jaar na de lancering van hergebruik van containers in België gaat Avantida nu ook containers hergebruiken naar Duitsland. Bedrijven die containers vervoeren van en naar de havens van Hamburg en Bremen kunnen vanaf nu online deze containers hergebruiken. Avantida heeft zich als doel gesteld om circa 25.000 containers per jaar te hergebruiken.

"Ongeveer 60 Duitse transportbedrijven werken al met reUse in Rotterdam en Antwerpen. Door het toevoegen van Hamburg en Bremen willen we onze expansie in Duitsland vergroten naar 250 gebruikers en tien rederijen. De vijf rederijen die nu beginnen, maken al gebruik van onze software in België en Nederland en zijn daardoor in staat om nieuwe inkomsten te genereren", zegt Luc De Clerck, CEO van Avantida.

Het gebruik van Avantida's reUse zal ook helpen om de congestie problemen rond Hamburg en Bremen te verminderen. In tegenstelling tot Antwerpen, ligt het centrum van Hamburg pal naast de zeehaven. Elke maatregel die het verkeer rond de haven zal verminderen wordt toegejuicht door de overheid.

"Er is een publiek debat gaande over de CO2-impact van de rederijen en hun klanten. Ze moeten inspanningen leveren om hun ecologische voetafdruk te verbeteren. ReUse zal hen helpen om onnodige kilometers te maken met lege containers", voegt Mark De Keyser, COO bij Avantida.

In Antwerpen werken 1.500 transportbedrijven met ReUse en hebben hierdoor met elkaar al vier miljoen kilometer bespaard.

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport
  • J.Roeland
    VAN BREE
  • J.Roeland
    D.V.M. Transport
  • J.Roeland
    VAN DER MOST