Transport Online - Crown QuickPick Remote Heftechnologie combineert automatisering met ergonomie

Crown QuickPick Remote Heftechnologie combineert automatisering met ergonomie

Crown QuickPick Remote Heftechnologie combineert automatisering met ergonomie
15-04-2015 13:42 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

MÜNCHEN(D) - Crown, een van de grootste intralogistieke ondernemingen ter wereld, heeft zijn beproefde QuickPick Remote-technologie uitgebreid met een nieuwe variant met hef- en daalfunctie. De succesvolle handschoen met afstandsbediening is hiervoor uitgerust met een speciale zendontvanger voor het hefsysteem van de stapelaar. De technologie is nu beschikbaar voor de ES 4000 en ET 4000 stapelaars van Crown.

Dankzij de nieuwe heftechnologie kunnen bestuurders de vorken heffen en neerlaten zonder gebruik te maken van de bedieningshendel. Dit betekent dat zij beide handen vrij hebben en minder hoeven te lopen, op te tillen en zich minder moeten bukken. De fysieke belasting is lager en er treedt minder vermoeidheid op, hetgeen bijdraagt tot een hogere productiviteit. De zendontvanger communiceert met de truck via een ontvanger die op de mast is gemonteerd.

Een lampje geeft de systeemstatus weer (heffen of dalen). Door op de knop te drukken, brengt de bestuurder de vorken op een ergonomische werkhoogte van maximaal 1,8 meter. Artikelen zijn zo gemakkelijker van pallet naar legplank te verplaatsen.

De nieuwe technologie is niet alleen geschikt voor het vullen van schappen. De afstandsbediening met heffunctie is ook een uitstekend ergonomisch hulpmiddel bij het installeren van machines of het uitvoeren van uiteenlopende werkplaats- en montageactiviteiten.

De QuickPick Remote heffunctie kan moeiteloos worden omgeschakeld van heffen naar dalen en wordt automatisch gedeactiveerd zodra de bestuurder de bedieningshendel gebruikt of op het bestuurdersplatform stapt. De truck kan vanaf dat moment weer normaal worden bediend, ongeacht of de bestuurder al dan niet gebruikmaakt van de handschoen.

“Met de QuickPick Remote Heftechnologie heeft Crown opnieuw een ergonomische oplossing ontwikkeld die de veiligheid en efficiëntie verbetert en specifieke voordelen en toegevoegde waarde in allerlei toepassingen biedt”, zegt Ken Dufford, Vice President Europe van Crown.

De QuickPick Remote-technologie, die in 2014 door Crown geïntroduceerd werd voor laagheffende orderpickers, werd  al met vijf prestigieuze awards bekroond , waaronder de IFOY Award (International Forklift Truck of the Year), iF Design Award en German Design Award. Het afstandsbedieningssysteem wordt regelmatig door gebruikers en vakpers geloofd om zijn innovatieve waarde en efficiëntie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions