Clicky


Werkzaamheden Weg der Verenigde Naties (N210), IJsselstein

Werkzaamheden Weg der Verenigde Naties (N210), IJsselstein
15-04-2015 13:38 | Wegwerkzaamheden | auteur De Redactie

IJSSELSTEIN - In de avonden en nachten van 20 tot en met 24 april werkt de provincie Utrecht aan de Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein. Het betreft het gedeelte vanaf de rotonde Nelson Mandelaplein/Baronieweg tot het Reichweinviaduct over de A2, over een lengte van circa twee kilometer.

Tijdens de werkzaamheden is de weg niet volledig afgesloten. Met rijbaanafzettingen en verkeersregelaars wordt het verkeer langs het werk geleid. Dit kan matige hinder tot gevolg hebben.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit asfalteren en markering aanbrengen Het betreft restwerk van de klus die tussen half november en half december 2014 is uitgevoerd en niet helemaal kon worden afgemaakt vanwege slechte weersomstandigheden. De klus bestond uit het uitvoeren van een aantal wegaanpassingen voor een betere doorstroming van het verkeer en een betere ontsluiting van IJsselstein. Het ging daarbij om een uitbreiding van het aantal opstelstroken, het aanpassen van de rijstrookindeling, het aanpassen van de regeling van de verkeerslichten en het plaatsen van nieuwe wegverlichting.



Gevolgen voor het verkeer

De resterende werkzaamheden vinden plaats tussen 20:00 uur ’s avonds en 05:00 uur de volgende ochtend. Als alles meezit, is het werk op vrijdagochtend 24 april afgerond. Zo niet, dan werkt de aannemer ook op vrijdagavond en –nacht. In verband met koopavond begint hij dan wat later, om 21:00 uur.

Tijdens de werkzaamheden is er steeds één rijbaan per richting beschikbaar (in plaats van twee). De aansluiting met de Utrechtseweg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Baronieweg. Ook afgesloten zijn de af- en de toerit van IJsselstein op de A2. Omleidingsroutes voor het verkeer staan ter plaatse aangegeven. Overdag zijn er geen beperkingen voor het verkeer.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als het lang achter elkaar regent. De kwaliteit van de deklaag en de markering kunnen dan niet gegarandeerd worden.